Hapşırık yüzünden 4 yıllık ilişki biter mi?

Hapşırık yüzünden 4 yıllık ilişki biter mi?

İlişkiler ve evlilikler hapşırık yüzünden biter mi? 12 yaşındaki İngiliz Donna Griffiths 1981 ve 1983 yılları arasında 978 gün süren bir hapşırık atağına yakalanmış. Başlarda dakikada bir olan hapşırıklar zaman içinde beş dakikada bire düşmüş. Hapşırmanın da rekoru varmış yani:)
Arkadaşımın sevgilisi bu kadar uzun hapşırmıyor ama yaklaşık 5 dakika TV’de izlediğiniz her neyse sesini duyamayacak, ne konuşuyorsanız devam edemeyecek ve her seferinde yerinizden sıçrayacak kadar şiddetli ve arka arkaya hapşırıyor…Benim yanımda birkaç kez oldu. Çok şaşırdım. Çok korktum. Tekrar hapşıracak mı diye bir tedirginlik:) Çünkü her seferinde hop oturup hop kalkıyorsun, bir de acayip sinir oluyorsun.
Adam İstanbul’un iyi okullarında okumuş, Amerika’da üniversite bitirmiş. 10 yıl Londra’da uluslararası bir şirkette yöneticilik yapmış. Yani iyi eğitim almış, görmüş geçirmiş tam da ideal eş adayı değil mi:)
Arkadaşım zemin halı değilse gürültü olmaması için iskemleyi sürükleyerek çekmez, dolap kapaklarını ve kapıları çarparak kapatmaz, terliğini sürterek yürümez, su içerken boğazından sesler çıkarmaz vs vs. anladın O’nu:) Aslında hepimizin bilmesi ve uygulaması gereken ama zamanla unutulmuş, bilinse bile uygulama gereği duyulmayan adabı muhaşeret kurallarının bazıları bunlar. Kız kuralcı ve gösterdiği saygıyı karşısındakinden de bekleyen benim gibi tipik bir Ankaralı:)
Konu adamın 5,7’lik hapşırmaları. Son zamanlarda artması ve daha da şiddetli olması.
Oturup konuşuyoruz. O dert yanıyor habire. Sinirleri bozuk. Bıraktığı sigaraya tekrar başlamayı falan düşünüyor.
-Peki ilişkinin başından beri böyle miydi? diye soruyorum.
-Bilmem diyor. Sonra hayır diyor. Evet yine biraz gürültülü ve şiddetliydi ama bu kadar değildi. Son zamanlarda sanki mahsus yapıyor. Sanki benim böyle şeylere sinir olduğumu biliyor, inadına yapıyor. Hapşırık yüzünden 4 yıllık ilişki biter mi?

İlk yılın sonunda çocuk buna özel yapım bir siyah tek taş verdi. Biz o günden sonra hep evlenmelerini bekliyoruz. 2 yıldan sonra kopmalar birleşmeler… Pek şiddetli olmayan kavgalar, uzun sürmeyen küslükler… Evden gitmeler…Geri dönmeler…Barışıp tatile gitmeler…Tatilde birbirlerini yemeler…Temmuz’da 4 yıl olacak.
Bu süreçte evliliğe doğru gitmelerini beklerken tem tersi geri dönmeye başladılar.
– Sen şöyle olmazsan ben seninle evlenmem.
– Sen içki içersen asıl ben seninle evlenmem.
– Sen zayıflamazsan bu iş yürümez.
– Sen horlarsan…….
– Sen Sen Sen Sen………………………….
‘’SEN’’ le başlayan bu şart koşan laflar iki tarafın da kendisini toparlaması için motivasyon mu yoksa bu işi uzatıp evlenmemek için bahaneler miydi?
Geçen hafta yaşadığımız bir olay tüm bu lafların ve yapılanların aslında motivasyon falan değil, evlenmemek için bahaneler olduğunu ispatladı sanki.
Hep beraber yemek yedik. Birbirlerine laf sokmalar. Hareketlerine takılmalar aslında takmalar. Gerginlik var. Bir şeyler içmek için onlara gittik. Sohbet ediyoruz. Bu arada arkadaşımın köpeği hoplayıp zıplıyor, kuyruğunu sallıyor. Bir yandan onu seviyoruz. O sırada kuyruğu adamın sehpanın ucuna koyduğu bardağına takılıyor. Bütün içki halıya dökülüyor. Arkadaşım yine sinirleniyor ve bardağını uca koymaması için defalarca uyardığını söylüyor.
Adam köpekle ilgili kötü yani biiip’lik birşey söylüyor. Arkadaşım çok sinirleniyor ama hiç bir şey söylemiyor. Ancak gözlerinden şimşekler çıkıyor. Ben ortalığı yatıştırmaya çalışıyorum. Tekrar bir içki koyuyorum falan ama adam odaya gidiyor.
Gidince arkadaşım oturuyor. Biraz sakinleşiyor. Konuşacak ama belli ki konuşsa kıyamet kopacak.
Sonrasında olan oluyor. Odadan ilk hapşırık sesi geliyor. Hepimiz irkiliyoruz. Sonra bir daha bir daha…Yaklaşık 10 dakika boyunca şiddeti hiç azalmadan kaç hapşırık oldu bilmiyorum.
Ama arkadaşımın dudaklarının arasından ‘’bu iş bitti’’ dediğini duyuyorum. Biz daha fazla bu eziyete katlanamıyor ve oradan ayrılıyoruz.
Sabah olduğunda adam işe gidiyor. Arkadaşım uğurlamıyor. O gün adam hiç aramıyor. Arkadaşım da beklemiyor zaten. Neredeyse 10 gün oluyor. Ama her ikisi de ne arıyor ne de bir mesaj gönderiyor. Bu hafta doğum gününde de aramıyor adam.
Ve 4 yıllık ilişki bir hapşırıkla bitiyor!!!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir