Sakal moda mı yoksa çirkin erkeklerin maskesi mi?

Konuya dünyada ve Türkiye’de olarak iki pencereden bakmak lazım bence. Zira Türkiye’deki sakallı erkekler ile dünyadakilerin, sakal bırakma amaçları başka. Dünyada sakal modası var ama Türkiye’de sakal modasını kullanmak var. Sakallı erkeklerin çirkin olması, bu modayı ne amaçla kullandıklarını gösteriyor:) 

Bizim erkekler modayı fırsata çevirdi. Çirkinliği kapatmak için bir fırsat:) 

Uzun sakal modası

Bence çoğunluğu çirkin olan Türkiye’deki erkeklerin çirkinliklerini sakal bile kapatamıyor. Azınlıkta olan yakışıklıların zaten saklayacak kusurları yok. Sakal erkeğin makyajı gibi. Ama çirkin kadınlar nasıl makyajla çirkinliklerini örtemiyorlarsa, çirkin erkekler de sakalla yapamıyorlar bunu.

Kendilerince haklılar. Ne yapsınlar? Başka çare var mı? Sakallı erkek furyasına katılalım, arada kaynayalım diyorlar:) Ama çirkinlikleri bir yana ayrıca çok sıradan değiller mi? Çünkü zaten çoğunluğu esmer. Esmer oldukları için aşırı kıl yoğunluğu var, suratta kapkara bir maske oluşuyor. Hemen hemen hepsi suratlarında kapkara bir maskeyle dolaşıyorlar:)

Bir de  kösemsi olanlar var:) Onlar için de durum zor tabii. Sakal bıraksalar yarım yamalak, bırakmasalar modaya uymamış olacaklar. Kızlar tarafından el üstünde tutulduğunu sandıkları maskeli! erkekler grubuna  dahil olamayacaklar.

Aslında bizim için durumun iki ucu da fecahat:) Çünkü sakalsız olsalar ayrı, olmasalar ayrı çirkin bir manzara. Eskiden sinek kaydı vardı. Dedelerimiz, babalarımız hep sinek kaydı tıraş olurdu. Bir çirkinlik de yoktu ortada.

Belki de eskiden erkekler daha yakışıklıydı:) Ya da hiç bir şeyi moda diye kötü taklitlere çevirmiyorlardı. Modayı bile kendilerine uyarlamayı biliyorlardı. Herkes şahsına münhasırdı.

Bence yıllardan beri içleri bayılan kadınların, bu erkeklerin çirkin olması gerçeğini çoktan anladıklarının farkında değiller. Aynada ne görüyorlar bilmiyorum ama iyi bir şey gördükleri kesin.

Charles Darwin’in ‘’ender olanın avantajı’’ yani “sayıca daha az olanın, daha çok ilgi çekeceği” tezini bilseler, belki de değişir fikirleri. İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir çalışma bu tezi doğrular nitelikte.

Çalışma şöyle: 1453 kadın ve 213 erkek üzerinde yapılan deneyde, deneklere bir dizi erkek fotoğrafı gösterilmiş. Bir grup deneğe daha çok sakallı erkeklerin, diğer bir gruba da sakallı erkeklerin daha az olduğu fotoğraflar gösterilmiş. Her iki grupta da azınlıkta olan erkek fotoğrafları, denekler tarafından daha çekici bulunmuş.

Bu sonuçtan kendisine bir çıkarım yapmak her normal zekalının yapabileceği bir şey diye düşünüyorum:)

 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20

“Sakal moda mı yoksa çirkin erkeklerin maskesi mi?” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir